"Heerlijk Italiaans bijgerecht. Wij hebben het ook wel eens als hoofdgerecht gegeten. Het is wel een klusje, maar de smaken zijn hemels :-)"
4 gele paprika’s
6 el olijfolie
2 uien in halve ringen
2 tenen knoflook in flinterdunne plakjes
1 el witte balsamico
2 el kappertjes
2 zakjes echte buffelmozzarella
Over op 225 C. Snij de paprika in 4-en, verwijder de zaadlijsten en leg de stukken met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. hoog in de oven tot het vel zwart wordt. Leg 10 min in een afgesloten plastic zak of pan. Trek de velletjes eraf en snij in repen. Verhit 4 el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 5 min. Voeg de paprika, azijn en peper en zout naar smaak toe. Laat 5 min. op laag vuur stoven. Verdeel de groenten over een lage schaal, bestrooi met de kappertjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Breek de bollen mozzarella in stukken en leg op de salade. Sprenkel er een paar druppeltjes olie over.