Olijven Old Amsterdam

"Wauw! We kochten ze regelmatig op de markt. Voor € 10,- hadden we ongeveer 8 olijven. Tot Justin op het goede idee kwam om ze zelf eens te maken. Na een aantal mislukte pogingen (geen lekkere olijven, te klein, te zacht of te bitter) vonden we dan eindelijk de perfecte match! Een enorme aanrader en echt heerlijk voor alle gelegenheden (voor op een feestje of romantisch voor de openhaard met een goed glas rode wijn)"

  • grote niet te zachte groene ontpitte olijven uit pot van de Turk
  • ½ vers rood pepertje
  • 2 verse knoflooktenen
  • ca. 40 gram Old Amsterdam (zelf raspen op de kleinste stand)
  • flinke scheut goede olijfolie

Mooie grote niet te zachte groene olijven zonder pit (uit pot van de Turk), deze een paar keer afspoelen en daarna goed uit laten lekken in een vergiet. Ondertussen in een grote kom: ½ vers rood pepertje in hele kleine stukjes snijden (pitjes er uithalen). Twee tenen knoflook persen, Old Amsterdam (ca 40 gr) op de fijnste stand raspen en flink wat -goede- olijfolie toevoegen. Olijven toevoegen en mengen. Het is de bedoeling dat door het door het mengen lekker in de olijven gaat zitten. Je kan het afgesloten een week in de koelkast bewaren. Hoe langer het (binnen de houdbaarheidsdatum) marineert, hoe lekkerder!

(Bron: markt/Justin)