Ansjovis Pasta

"Lekker, makkelijk, gezond en pittig gerechtje, ontstaan uit onze vakanties in Italie." 

- 6 mooie smaakvolle tomaten (Tasty Toms AH)
- 1 vers Spaans rood pepertje
- 2 verse knoflooktenen
- Ansjovis op olie (blikje)
- ca.10 zwarte olijven

Tasty Toms in kwarten snijden en vruchtvlees verwijderen, pepertje ontpitten en in kleine stukjes snijden. Beide knoflookteentjes pletten en in kleine stukjes snijden. Olijfjes halveren en ansjovis uit laten lekken. Doe 100 ml olijfolie in een kommetje, voeg de knoflook en het pepertje toe en laat lekker even staan. Pasta in 9 minuten ‘al dente’ koken. Doe ondertussen de olie met peper en knoflook in de pan en fruit aan. Voeg na 2 minuutjes de ansjovis toe. Na nog 2 minuutjes de tomaatjes en de olijfjes. Voeg de pasta toe. Goed omscheppen en warm opdienen! Als je nog basilicum in huis hebt, kan je dat er oveheen doen.

(Bron Justin)