Bief & pasta con pepe

"Goed gegrild stukje biefstuk met rucola en pasta con pepe, echt heerlijk om jezelf af en toe mee te verwennen :-)"

  • 2 (bestorven) biefstukjes
  • cherrytomaatjes aan een takje
  • zakje rucola
  • spaghetti
  • vers rood pepertje
  • verse knoflook
  • goede olie
  • verse parmenzaansekaas

Leg de biefstukken ruim 20 minuten voor dat je begint uit de koelkast zodat ze rustig op kamertemperatuur kunnen komen. Zet de spaghetti voor 2 personen op en kook volgens gebruiksaanwijzing. Meng 8 el olie met 2 fijngeperste knoflooktenen en een in kleine stukjes gesneden rodepeper, voeg wat zout en peper toe en laat even trekken. Was de tomaatjes alvast en verdeel de rucola over de bordjes en doe daar een scheutje donkere balsamico overheen. Laat de grilpan goed heet worden en bak de biefstukken. Leg de tomaatjes bij de biefstukken in de pan en rol ze regelmatig. Ondertussen zet je ook de klaargemaakte olie even in een pannetje op het vuur. Als de biefstukken klaar zijn wikkel ze dan in zilverfolie en leg ze op de bordjes evenals de gegrilde tomaatjes. Giet de pasta af en roer de hete olie met knoflook en rode peper erdoor. Zouten en peperen naar smaak. Aan tafel lekker verse parmenzaansekaas er overheen raspen.. Echt heerlijk!  

(Bron: Justin & Martine)