Aardappelen schillen en in de pan leggen met de knoflooktenen en 2 blokjes runderbouillon. Aardappelen net onder water zetten. Vervolgens de boerenkool er op leggen en lekker veel peper toevoegen. Ongeveer 20 minuutjes laten koken en na 10 minuten de worst er bij in leggen. Ondertussen bak je de spekjes lekker krokant en in het achtergebleven vet bak je de uien. Als de uien gebakken zijn doe je er een flinke scheut honing door. Het lijkt niet lekker, maar het geeft een heerlijke smaak aan de boerekool. Boerenkool stampen, indien nodig wat (lauwe) melk en/of zilveruitjessap er door doen. Ui en spek toevoegen, goed roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Een lekkere variant: Ipv spekjes en een rookworst bak je een chorizo worstje in stukjes uit, in het bakvet fruit je even 2 gesnipperde uitjes en een paar knoflookteentjes.