"Gezellig om te maken op een winterse dag. Lekker de hele dag laten pruttelen op het vuur en het huis ruikt heerlijk :-)"
- 1 kg runderriblappen
- 3 grote uien gesnipperd
- 4 kruidnagels
- 3 laurierblaadjes
- 1 grote eetlepel rinze appelstroop
- 4 el rode wijnazijn (wordt het vlees heerlijk mals van!)
- 1 (cm) plak ontbijtkoek
- 2 runderbouillonblokjes
- 400 ml warm water
Snij het vlees in grove stukken en bak in 10 minuutjes rondom bruin in de braadpan. Voeg de laatste 5 minuten de uien toe. Voeg het water, de bouiloonblokjes, kruidnagels, laurierblaadjes, stroop en rodewijnazijn toe en laat 2,5 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Voeg in het laatste kwartiertje de plak ontbijt koek verkruimeld toe. Op smaak brengen met peper en zout indien nodig. Lekker met rodekool en purree!