Oosterse mosselen

"Zooooo ontzettend lekker! Je hebt wel een hele grote wokpan nodig en wij wokken ze meestal in twee keer, maar de geur en smaak maakt alle moeite goed!"

- 2 kilo mosselen (liefst Prins & Dingemans)
- 3 tenen knoflook
- 3 stengels citroengras in dunne plakjes snijden.
- 1 fijngesneden vers rood pepertje (zaadjes verwijderen)
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 bosje verse koriander
- 1 bosje lente ui
- 250 ml kokosmelk
- 14 eetlepels verse limoensap (ca. 2 limoentjes)

Scheutje olijfolie in een grote wokpan en voeg de mosselen toe. Schud een paar keer en voeg alle ingredienten toe behalve de kokosmelk en limoensap. Schud een aantal keer totdat de schelpen openstaan. Voeg de limoensap en kokosmelk toe en breng het geheel nog een keer aan de kook. Zet in de pan op tafel. Lekker met een bruin stokbroodje (pain de campagne).

(Bron Jamie Oliver)