" Heerlijk recept van Jamie Oliver. Wij hebben hem nu al zo vaak gemaakt. Er is geen man die je niet blij maakt met deze super pittige pasta met worst :-)"
- 4/5 boeren saucijzen met kruidnagel van de keurslager in GrootDriene
- bosje platte peterselie (fijngesneden)
- 1 citroen (geraspt en het sap uitgeknepen)
- 3 tl gedroogde rode peper
- 2 volle tl venkelzaad
- 1 el gedroogde oregano
- 450 gram fusili
- pakje harde boter (paar stukjes hiervan)
- handje vol vers geraspte parmenzaanse kaas (+ een beetje extra voor bij het eten)
- 1 glas witte wijn
Stamp de venkelzaadjes en de Spaanse pepers in een vijzel tot een grofkorrelig mengsel. Zet het mengsel even opzij. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Knijp het vlees van de worstjes uit het vel, doe het in de pan en prak het goed los met de bolle kant van een lepel. Laat het vlees een paar minuten bakken tot het een mooi kleurtje begint te krijgen en het vet er gedeeltelijk uitgebakken is. Prak het dan nog een keer, tot het de structuur van grof gedraaid gehakt heeft. Doe de gestampte venkelzaadjes en pepers erbij en laat het mengsel nog ongeveer 10 minuten op matig vuur bakken tot het vlees lekker krokant, goudbruin en iets gekarameliseerd is.
Roer de oregano erdoor, schenk de witte wijn erbij en laat het vocht tot de helft inkoken. Doe de geraspte citroenschil en het citroensap erbij. Zet het vuur laag terwijl je de pasta in een grote pan water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking kookt. Laat de al dente gekookte pasta uitlekken in een vergiet, bewaar een beetje van het kookvocht en doe de pasta bij het worstvlees in de pan. Hussel de pasta door het vlees en doe de boter, Parmezaanse kaas en gehakte peterselie erbij, met een paar eetlepels van het kookvocht. Hierdoor krijg je een heerlijk dunne, glanzende saus. Proef of er zout of peper bij moet en serveer de fusili meteen, aan tafel kan je er nog wat extra parmenzaansekaas over raspen.