Trapani Rigatoni

"Een van mijn meest favoriete pasta's.. Absoluut niet geschikt voor kinderen, maar heerlijk maaltje voor twee of voor als je visite hebt. Ook weer grotendeels van te voren te bereiden. I.p.v. rigatoni pasta kan je ook penne gebruiken."

- 300 gr rigatoni pasta
- 1 verse rode peper
- 1 bakje lekkere cherrytomaten (snoeptomaatjes oid)
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- 1,5 pak pancetta
- 1 bakje verse basilicum of 1 plantje
- Verse parmenzaanse kaas

Kook de pasta. Snij het pepertje en de knoflook in stukjes. Halveer de tomaatjes. Doe de tomaatjes, knoflook, peper, 2 el olie en 2/3e  basilicum in de keukenmachine en pureer tot een saus (kan ook met een staafmixer). Bak de pancetta knapperig in de pan en breek de helft in kleine stukjes, bewaar het vet. Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier. Doe het tomatenmengsel in de pan waar de pancetta in is gebakken. Draai het vuur laag. Giet de pasta af en roer het heel goed door het tomatenmengsel. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer op warme borden. Roer de kleine stukjes pancetta er een beetje door. Parmenzaanse kaas erover, basilicum erover en natuurlijk de plakjes pancetta. Heerlijk maaltje!

(Bron AH)