Verse tomatensoep

"Met enig regelmaat eten wij deze soep bij vrienden en elke keer vinden wij hem echt heerlijk!  Een tijd geleden in verband met veel visite (en dus eters) maar eens zelf geprobeerd te maken.. Ontzettend goed gelukt en super eenvoudig om te maken. Kinderen vinden de soep ook erg lekker!"
 
- 12 verse rijpe tomaten
- 2 pakjes tomatensoep ‘Vertrouwd’ van de Honig (goed voor 3 liter in totaal)
- 1 kilo sukadelappen (let op: moeten 4 uur sudderen!)
- 2 runderbouillonblokjes
- Klein blikje tomatenpuree
- 1 grote ui
- 3 flinke knoflooktenen
- Paar scheppen suiker
- Lekker stokbroodje

Eventueel extra:
- Flinke lepel sambal
- Verse basilicum
- Crème fraiche
- Verschillende salades voor het stokbroodje
- Vers stuk parmenzaansekaas welke je aan tafel raspt

Snij de runderriblappen in grove stukken en doe ze in een litertje runderbouillon. 4 uur laten sudderen.
Ontvel de tomaten door er een kruis in te snijden en ze een minuutje onder te dompelen in kokend water. Daarna met ijskoud water af spoelen. Harde stukjes wegsnijden uit de tomaten en in kleine blokjes snijden. Doe de pakjes Honig in een pan en voeg 3 liter koud water toe. Even goed roeren met een garde. Tomatenblokjes  toevoegen en in 20 minuutjes de soep warm laten worden. Ondertussen de gesnipperde ui en knoflook even aanbakken in een pan en als het bijna klaar is de tomatenpuree toevoegen en een minuutje meebakken. Voeg toe aan de soep. Stokbroodje tussendoor even afbakken en in stukken snijden. Als de sukadelappen klaar zijn, trek je het vlees uit elkaar en voeg je het ook aan de soep toe. Zelf verder op smaak brengen met peper, zout, suiker en eventueel wat sambal. Als je soep opdient kan je op tafel wat verse basilicum, crème fraiche en parmenzaanse kaas zetten zodat iedereen zelf kan bepalen wat ze nog willen toevoegen. Heerlijke maaltijdsoep voor met het gezin en/of vrienden!  

Als je tijd wilt besparen kan je de tomaten ook met vel en al pureren (staafmixer) i.p.v. ontvellen en in blokjes snijden.