Spaghetti Puttanesca

 

 "Heerlijke pasta van Jamie Oliver. Niet te vaak eten. Je kan het pepertje weg laten zodat de kinderen er ook van mee kunnen eten."

  • 500 gr spaghetti
  • blikje tonijn op olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kapperjes uitgelekt
  • blikje ansjovisfilets op olie
  • 1 of 2 verse spaanse rode pepers
  • 1 bakje verse platte peterselie
  • 8 zwarte olijven
  • Kaneel
  • 700 gr gezeefde tomaten (passata) of 2 blikken gehaktetomaten 
  • 1 citroen

Kook de pasta. Giet de olie van de tonijn in een koekenpan, maar laat de tonijn zelf in het blikje zitten. Pers de tenen knoflook in de pan en doe er de kappertjes en de ansjovis met olie bij. Hak de Spaanse pepers en de steeltjes van de peterselie fijn en doe die er ook bij. Hak de peterselieblaadjes en zet ze opzij. Roerbak het mengsel in de koekenpan 2 min en doe er dan de tonijn en de zwarte olijven bij. Maak de stukken vis klein en roer er ten slotte een flinke snuf kaneel en de passata of de gehakte tomaten door. Laat de gekookte pasta uitlekken en houd een beetje van het kookwater apart. Kieper de spaghetti voorzichtig bij de saus in de pan. Doe er het grootste deel van de peterselieblaadjes, het sap van de citroen en een klein beetje extra vierge olijfolie bij en hussel alles goed door elkaar. Roer er om de saus te verdunnen eventueel nog een scheutje van het kookwater door. Garneren met de blaadjes platte peterselie.

(Bron Jamie Oliver)